توضیحات
مجله درسهایی از مکتب اسلام از نشریات حوزه علمیه قم بود که در سال 1337 توسط آیت الله شریعتمداری تأسیس شد. در سالهای پیش از انقلاب، مجله مکتب اسلام از معدود نشریات حوزوی بود که میکوشید اندیشههای نو مذهبی را که در قم پدید میآمد و البته متاثر از جریانهای نوگرای اسلامی بود، به مشتاقان عرضه کند. این نشریه در زمینههای دینی، علمی و اجتماعی فعالیت داشته است. مهمترین ویژگی مجله، آموزش و روشنگری و تربیت عملی جوانان اسلامگرایی بود که در روند شکل گیری انقلاب تاثیرگذار بودند. مکتب اسلام توانست بخش زیادی از نیازهای دینی پیش از انقلاب را برآورده کند و مورد استقبال گسترده مردم قرار گیرد.
در سال اول انتشار مجله، سید موسی صدر مسئول اصلی مجله بود. پس از آن تا سال 1366 آیت الله مکارم شیرازی صاحب امتیاز و مسئول مجله بود و پس از او، این مسئولیت بر عهده آیت الله جعفر سبحانی گذاشته شد.
هیئت تحریریه :
نسل اول: نخستین هیئت تحریریه مکتب اسلام، همان پایه گذاران آن بودند که در کنار آنها شخصیتهایی همچون سید محمد حسین طباطبائی، لطف الله صافی گلپایگانی، سید موسی شبیری زنجانی، محمد فاضل لنکرانی، علی احمدی میانجی، سید مرتضی جزایری، احمد آذری قمی، سید مهدی روحانی، شهابالدین اشراقی، محمد جواد باهنر، سید غلامرضا سعیدی و… نیز با مجله همکاری داشتند.
نسل دوم: یک سال پس از انتشار مجله و با استعفای چند نفر از هیئت تحریریه اصلی، گروهی تحت عنوان هیئت تحریریه فرعی به کمک نشریه آمدند که عبارت بودند از: عباسعلی عمید زنجانی، علی حجتی کرمانی، سید هادی خسروشاهی، حسین حقانی زنجانی، زین العابدین قربانی، محمد مجتهد شبستری، رضا گلسرخی کاشانی و یعقوب جعفری.
نسل سوم: پس از چند سال برای تکمیل کادر مجله و به علت اشتغالات گوناگون اعضای اصلی، افراد دیگری به عضویت تحریریه مجله درآمدند از جمله: داوود الهامی، مهدی پیشوایی، عقیقی بخشایشی، خیرخواه، دوست محمدی و حسنی.
دانلود نمونه :
مجله درسهایی از مکتب اسلام
حجم : 12 مگابایت | فرمت : pdf
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.